Yin Yoga

Yin Yoga is een van de populairste vormen van yoga. Dat is ook niet zo gek want het is een hele fijne, rustige vorm van yoga welke je gemakkelijk kunt uitvoeren. Elke week geef ik in mijn Yogastudio in Eastermar (vlakbij Drachten) deze vorm van yoga.

yin yoga friesland

Bij Yin Yoga ga je aan de slag met je bindweefsel en gewrichten. Omdat deze stijf en niet elastisch zijn, zijn ze Yin. Spieren daarentegen zijn zacht en wel elastisch. Spieren zijn daarom Yang. Yin staat voor het introverte, stabiele en onbeweeglijke. Bij Yang sporten ligt de focus op de kracht van de spieren. Bij Yin Yoga ligt de focus op het versterken en herstellen van de gewrichten en spieren.

De voordelen van Yin Yoga

Bindweefsel bevindt zich overal in je lichaam en ondersteunt, verbindt en beschermt onze organen. Door fysieke omstandigheden maar ook bijvoorbeeld door stress kan het bindweefsel als het ware, wat in de knoop of verstopt raken. Door de Yin yoga oefeningen help je je lichaam om de balans weer te vinden en je lichaam van binnenuit te herstellen. Het is niet voor niets dat zo veel mensen met een burn-out of stress baat hebben bij het volgen van yoga!

 

Voor wie is Yin Yoga geschikt?

Bij Yin Yoga zit je voor een langere tijd, 3 tot 5 minuten in een houding. Door een langere tijd in een bepaalde yoga houding te zitten zorg je ervoor dat het bindweefsel (fascie) en de gewrichten langzaam opgerekt en gehydrateerd worden. Alles gaat weer beter stromen.
Doordat Yin Yoga dus een fijne, rustige manier van yoga is, kan iedereen het in principe volgen. Vaak wordt gedacht dat je bij yoga heel flexibel moet zijn maar dat is niet zo. De houdingen zijn voor iedereen makkelijk om te doen.

Adres

 Industrieweg Eastermar

Telefoon

06 13232632

Instagram

@ynbalansyoga