Yoga Drachten

Yin Yoga volgen vlakbij Drachten

Yin Yoga begint steeds populairder te worden. Dat is ook niet raar, omdat hierbij alles langzaam en rustig verloopt en je de tijd kunt nemen voor je lichaam en gevoel. Bij Yn Balans Yoga in Eastermar kun je deze vorm van yoga ook komen volgen. Dit dorpje ligt dichtbij Drachten en is makkelijk en snel bereikbaar. Elke week geeft Anne hier Yin Yoga lessen in haar studio of met mooi weer lekker in de buitenlucht.

Wat is Yin Yoga?

 
Yin Yoga is gericht op het versterken en versoepelen van het bindweefsel en gewrichten. Dieperliggende spieren worden opgerekt en het bekkengebied wordt losgemaakt. In eerste instantie is Yin Yoga bedoeld om het mogelijk te maken langer in de lotushouding te kunnen blijven zitten voor meditatie. Het is echter ook een hele fijne manier van lichaamsbeweging voor mensen met een zittend beroep.

In vergelijking met andere soorten Yoga worden de posities bij Yin Yoga langer vastgehouden. Hierdoor krijg je de ruimte om je lichaam goed te gaan voelen. Zo kun je je grenzen verkennen en verleggen. Het is hierbij belangrijk dat je je spieren ontspant, je laat de zwaartekracht het werk doen. De houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd.

Wat heb je nodig voor de yogales?

Voor het volgen van een les Yin Yoga in onze yogastudio vlakbij Drachten is het belangrijk dat je goed zittende kleding draagt waarin je soepel kunt bewegen. Hierbij kun je denken aan een yoga broek en t-shirt. Omdat Yin Yoga heel rustig verloopt blijft je lichaam ook koel. Daarom is het verstandig dat je warm genoeg aangekleed bent. Een extra vest en sokken meenemen kan dus geen kwaad. In de yogastudio zijn yogamatten aanwezig welke je mag gebruiken tijdens de les. Als je zelf een yoga matje hebt kun je deze ook meenemen als je dat fijner vindt.